Een goed jaar voor de nieuwe imkers in onze vereniging. Dit jaar ging de cursus door voor de gevorderden. Er waren 29 inschrijvingen en ze volgden allen regelmatig de cursus.  Naast de gezelligheid werd er veel informatie en ervaringen uitgewisseld .

 

Ze kregen informatie over moerteelt, afleggers, honing enz. De theoretische lessen gingen door in het Museum van Ename. Een prachtige locatie : mooie ruimtes, voldoende parkeermogelijlheden en dicht bij de praktijk, nl bij de voorzitter thuis.

 Eén van de activiteiten was het slingeren van honing. Een foto vind je op de nieuwsbrief.

 

Iedere cursist heeft nu ook zijn eigen volkje gekregen en kunnen nu echt van start. 

Voor deze nieuwe leden gaan we nu ook een nieuwe dienstverlening voorzien nl per mail worden ze gewaarschuwd wanneer ze welke activiteiten moeten uitvoeren tijdens het bijenseizoen. In onze agenda op de website stond er reeds " wat te doen deze maand". Dit gaat uitgebried worden naar specifieke activiteiten per week in die maand en dit naargelang het weerbericht. Inderdaad elk jaar is anders en de geplande activiteiten verschillen volgens het seizoen en het weer. Iedereen herinnnert zich nog het sneeuwgedoe in april van 2 jaar geleden.

 

Dus zeker kijken naar de agenda in de toekomst

 

 
Met dank aan onze sponsors : gemeente Horebeke en stad Oudenaarde. Private sponsors Browaeys NV, Nxtlvl
sponsors-2016-browaeys